Geschreven op 12 december 2014

Interactieve Video's

Websites? Niks nieuws.
Bedrijfsfilms? Niks nieuws.
Online offertes? Niks nieuws.
Animaties? Niks nieuws. Maar…

wat krijg je als je deze ingrediënten in een blender stopt? Iets nieuws, betaalbaar en iets dat de komende jaren naar alle waarschijnlijkheid “hot” gaat worden:

De interactieve video of animatie  


 

De wat? De interactieve video. Wie kan er tegenwoordig nog langer dan anderhalve minuut naar een globale video kijken? Niet veel mensen. Je bent als gebruiker van een website op zoek naar specifieke informatie. Je belandt meestal niet zomaar of per ongeluk op een webpagina, maar navigeert op het web op zoek naar bepaalde informatie.

Het idee van de interactieve video is simpel: het gebruik van video om te navigeren, video als navigatiefunctie. Toon de gebruiker waar hij behoefde aan heeft en laat de rest weg.

Maar als je kunt navigeren met een video, dan zijn er nog veel meer kansen...

Sta eens stil bij de mogelijkheden die ontstaan als je “het internet” combineert met video. Google Maps voor locaties, Twitter voor live informatie, links naar bronnen, interactieve grafieken tijdens presentaties en het inladen van video’s op het moment dat de gebruiker er vatbaar voor is. De kansen en extra onderscheidend vermogen liggen voor het oprapen. Enkele mogelijkheden:

Laat tijdens een modeshow of ander soort productpresentatie naast de video gelijk de details van een product zien, zodat ze meteen gekocht kunnen worden.
Het opnemen en publiceren op het net van hoorcolleges op universiteiten en hogescholen waarbij studenten links naar verdiepende artikelen kunnen plaatsen. Ik denk dat door zoiets simpels het onderwijs een stuk beter én interessanter wordt. Daarnaast zou het een enorme kostenbesparing met zich mee kunnen brengen.
Een bedrijfsverzamelgebouw zou het kunnen gebruiken als digitale receptie. De bezoeker kiest op een touchscreen met welk bedrijf/persoon hij of zij een afspraak heeft en vervolgens ontvangt het bedrijf een seintje dat het bezoek is gearriveerd.

Maak berichten persoonlijk!
Trek de aandacht van bezoekers om in een video persoonlijke informatie te tonen, gericht op de bezoeker. Dit kan met name goed werken voor systemen waarbij een gebruiker is ingelogd. Voor een bank zou het interessant kunnen zijn om, aan de hand van de financiële gegevens, gericht en geautomatiseerd spaaradvies te geven. Een verzekeraar zou een persoonlijk overzicht kunnen laten zien van de risico's die een verzekerde wel en niet heeft afgedicht.

Als je naar de ontwikkeling van het internet van de afgelopen jaren kijkt, dan is duidelijk dat we steeds meer online regelen. Ik ben ervan overtuigd dat interactieve video hierin een steeds belangrijkere rol gaat spelen. Het gaat kennisoverdracht, online-marketing en online-sales nog persoonlijker maken.

Mooi he, die ontwikkelingen op webgebied!

Komt er nu een idee bij je op? Aarzel dan niet om eens contact op te nemen! We zouden het geweldig vinden om eens met je mee te denken!
 

Hoofdstraat 154
7811 EW Emmen
0591 - 785318

info@ediso.nl
support@ediso.nl
Menu Sluiten